Pias loppis

Idag har jag och mamma hyrt ett bord på Pias och ska sälja allt mitt skrot som jag hitta på vindan. Så de är bara att fara dit och fynda 😀

Innan jag skulle sätta priser på sakerna så googlade jag på gråtande barn tavlor (har 3 st), för att kunna ta reda på ett ca pris. Det visade sig att de fanns inga på blocket, inga på tradera… de ända jag kunde hitta var på forum. Så jag satte ett pris, får se om jag får sålt dom.

Hittade lite fakta om dom som var rätt intressant:

Gråtande barn kallas en grupp tavlor målade av den italienska konstnären Bruno Amadio (1913– 1981). Dessa kom att massproduceras, ofta utan hans tillstånd, och sättas upp i många hem runt om i världen, från 1950-talet och framåt. Bara i Sverige såldes 1,3 miljon av dessa.[1]. Bruno Amadio, signerade dessa tavlor G. Bragolin.

I september 1985 skrev den brittiska tidningen The Sun en historia om att brandmän ofta hittade dessa tavlor i utbrända hus, och att brandmännen själva därför aldrig skulle ha dem hemma. Detta ledde till att folk trodde att det låg en förbannelse över tavlorna och att barnen från tavlorna hemsökte hemmen där tavlorna befann sig och tidningen anordnade därför en bål där tavlorna slängdes. Rykten spreds att konstnären hade plågat barnen för att måla dem gråtande och att det därmed låg en förbannelse över dem. Det sägs att han plågade sina söner mest vid namn Bertilo och Eddie.[2] I själva verket hade Amadilo endast målat av en blunddocka i olika klädesplagg och hämtat inspiration till ansiktet ur en konstbok med Anders Zorn-målningar.

 Själv har jag sett Beck, vilket gör att jag inte kan ha bilderna på väggen… dom sitter upphängd hos en Pedofil där… där sabbades charmen med dom för mig.

Nu ska jag gå och väcka Axel och äta grillat.

Puss

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Bilder, Loppis, Sverige, Umeå. Bokmärk permalänken.

Kommentera