I det sista

Här händer lite av varje…

Haft lite annat för mig än att sitta framför datorn och skrivit blogg, och för en gång skull känner jag mig inte super stressad att jag inte hinner allt jag vill få gjort.

Förberedelser inför december månad.

Jag har varit till Sverige och inhandlat första laddningen med mat inför jul. Har även börjat baka inför december månad så vi bara kan njuta av jul månaden. Alla 24 julklappar till julstrumpan/adventkalendern är färdiga. Dom flesta julklappar är planerade, inte köpta ,men uttänkta. Det vita julpyntet är framme + lite till, de är ju som sagt lila här på advent, så jag har lite lila också 🙂

Sådana viktiga saker som ved, vinterdäck & vinterkläder är också fixat. Känns skönt!

I veckan…

har jag även haft besök och varit på besök… bla. har Linda och hennes dotter Ea & Kamilla med hennes dotter Amanda varit på besök. Jätte trevligt. Det var jätte kul att ha dom på besök, var länge sedan sist, så det var på tiden. Igår var jag och hälsa på Cathrine och kolla på hennes goa hundvalpar. Dom sprang runt runt i 5 min sen kura dom ihop sig och sov i en halvtimme, sen upp 5 min och kolla runt och sen sov dom igen… så goa. Synd bara att dom blir så stora. Jag skulle nog inte klara av att ha en stor hund. Nu var dom perfekt storlek, samma höjd som Donna men betydligt knubbigare 😛 Där satt vi och surra och myste med vovvsingarna och drack te i några timmar, super trevligt.

Tidning 

Jag fick ett mail för ett tag sedan då vi fick förfrågan om att vara med i en tidning om dopet, hon hade sett bilderna från Alvas dop på bloggen. Vi gick med på det om vi i utbyte fick tidningen som vi skulle vara med i hemskickad till oss. Så i veckan låg tidningen i brevlådan. Lite skojsigt 🙂

Axel

Något annat skojsigt är Axel. Oj vad man får skratta åt han nu. Han har börjat snacka så mycket.

Ex.  Vi sitter och äter kyckling och sallad.

-mamma, e de?

-Gurka

-E de?

-Paprika.

-E de?

-Gurka

Medans han petar runt i salladen fastnar ett salladsblad på hans finger:

-DUM BLOMMA! Bort.

&

När han sätter sig och ska äta frukost är han tycker han att det är så intressant att se på mjölkförpackingen:

Snälla mamma, dudu se blall.

(= snälla mamma, jag vill se på mjölkförpackningen)

&

När han har ätit färdigt eller varit på pottan och är färdig säger han alltid:

– Färdig att leka.

&

Den bästa är nog när Conny börjar sjunga en egen komponerad sång.

Då hör man Alltid Axel:

TUTA Pappa! PAPPA, TUTA!

Eller om han pruttar:

-Hallå mamma.

-Det var inte jag som prutta.

-Mamma pluta.

-Nä, det var Axel som prutta.

-Hallå mamma, nää dudu, Mamma pluta.

Avslutar inlägget med en video på busungen.

Hoppas alla får en underbar dag & en trevlig helg.

Puss

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Alva, Axel, Bilder, Sverige. Bokmärk permalänken.

Kommentera