Ordning och reda

Vem gillar inte ordning och reda?!

Nu har jag hittat på att jag ska börja organisera i hemmet. Det började efter att jag hade sett en video på en tjej som hade allt så perfekt i sina skåp och garderober. Hon är min största inspirationskälla just nu.

Jag började lite smått med Axels garderob/ klädskåp, sen gick jag vidare till mitt badrumsskåp… skafferiet, kylskåpet, Alvas skåp… och lite här och lite där… nu har jag kört fast, så nu söker jag efter smarta lösningar som jag kan använda tillsammans med det vi redan har. Många smarta saker som jag såg på videon vet jag inte var man får köpt i Norge eller Sverige, så jag måste söka lite. Tanken är inte att jag ska behöva byta ut inredning eller att det måste se jättesnyggt ut. Allt ska ha sin plats, det ska vara lätt åtkomligt och lätt att hitta.. det är planen, sen får jag kanske byta ut lösningar eftersom.

Ordning-och-reda

 Jag har använt mig av en t-shirt vikare när jag viker Axels kläder, snabbt och enkelt. Man kan tro att det ska rasa när man tagit ut några stycken, men dom är vikt så många varv att dom står av sig själv.

Badrums-skåpet

En enkel lösning för badrums-skåpet var att ta glassförpackningar och skriva ut lappar och klistra på. Jag drar bara ut en när jag ska använda innehållet och sticker in den igen när jag är färdig. Då får jag enkelt ut även det som står längst in utan att riva ut allt.

En av dom smartare grejerna jag har gjort är att jag satte en plast box i kylskåpet som jag har alla pålägg i, då kan jag bara ta ut den på bordet tillsammans med brödet, så kan barnen välja vilket pålägg dom vill ha, utan att jag ska måsta gräva igenom hela kylskåpet  bara för att få en översikt över vad vi har hemma. Praktiskt och enkelt 🙂

I skafferiet har jag satt plastboxar som jag har satt stora lappar på, där står det vad dom innehåller; Frukost, Fika, Gröt, Pasta m.m. Jag har inte tömt förpackningar och satt i genom skinliga burkar (som man kan se på många inredningssidor), de känns för bökigt. Jag tänkte att när man kommer hem med matvarupåsarna ska det gå lätt att plocka upp och få på sin plats.

Alva gillade mina boxar. Hon skulle bums ner i den…

Jag-vill,-jag-ska

…hon klara det (utan hjälp).

Om det är någon som har några smarta organiserings tips så får ni gärna dela med er.

En annan kul grej jag har haft för mig i det sista är att jag har provat olika Smoothis. Conny kom hem med en present till mig här om dagen, en recept bok med 60 recept på Smoothis.

60-smoothies

Den första jag provade var en Mango och Chili smoothie. Jag tog den här härliga bilden och när jag skulle lägga ifrån mig kameran stötte jag till glaset och hela smoothien rann ut över boken… Lyckat! … Tack o lov hade den en glatt yta som var lätt att torka av sen hade jag så det räckte till ett till glas kvar i mixern, så jag kunde göra om och göra rätt 🙂 Den var väldigt god och jag kan verkligen rekommendera boken. Tack älskling 🙂

Hoppas alla har haft en fin dag.

Puss

 

Alva gillar mina boxar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Tips, Video. Bokmärk permalänken.

Kommentera