Mumintrollet har flyttat in

Det blev en riktigt trevlig helg.

Började lördagen dagen med loppis på Auli skola. Jag hittade 2 saker. En konservburkshållare och en snurrbräda.

Loppis-dag-1

 

Det var så bra, för jag sa för några dagar sedan då jag stod i skafferiet, och grävde bland konserverna att jag ville ha en hållare till dom, och så går jag på loppis och hittar en. 🙂

Efter att ha varit på loppis på lördag morgon så kom Kamilla och Maj-Tilla på besök. Barnen leker så fint tillsammans. Alltid lika trevligt att ha Kamilla och M-T på besök. Vid 15-tiden gick pappa och Axel över till Mathea (bästa kompisen från dagis) som fyllde år. Om han var lycklig då han kom tillbaka, hade hade haft det jätte kul där. Maj-Tilla var kvar då han kom hem, så då fortsatte leken 🙂

Axel-och-M-T

Mys-med-farmor

Innan dom reste hem så var Axel och M-T så slut att dom höll på somna i soffan där dom satt och myste med farmor.

 

Post

 

 

 

 

Idag, söndag, så var det loppis igen, så vi fick ju lov att gå en sväng. Då hitta jag en postlåda till barnen, en glasburk (en sån som dom hade godis i butikerna i gamla dagar) & ett Muminhus med alla mumintroll, figurer och möbler.

mumin-huset

Axel blev jätte glad och började leka direkt. Laila skratta åt mig i bakgrunden då jag satte mig ner och lekte med han och drog till med min finlands-svenska :P, det blev nog inslängt lite norska ord i det också 😛

Mumin-Axel

Axel började leka att Muminpappa klättra på taket och att det började brinna, då var det dags att låta han lära känna Mumin. Så han fick sätta sig och se på filmen ”Mumintrollet och hattifnattarna”.

Mumintrollet

 

 

 

Så nu vet han vad Mumintrollet är.

 

 

 

 

 

 

 

Vilka fynd det blev i helgen och jag handlade endast för 100 kr… vad kan man säga… Jag älskar loppis!

Nu ska jag fortsätta denna härliga helg dag med att torka min snoriga näsa.

Hoppas alla har haft en fin helg och att ni har sluppit förkylning.

Puss

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Alva, Axel, Bilder, Loppis. Bokmärk permalänken.

Kommentera