Fixat Alvas utrustning

Idag blev en heldag med Alva. Vi startade med att åka in till CI-enheten på Rikshospitalet. Vi skulle hade en kontroll för att kolla apparaterna, ljudstyrka och Alvas utveckling.

Just imorse innan vi åkte slutade fjärrkontrollen till Ci:t att fungera. Det kunde inte komma lämpligare, så det fick vi fixat där. Det var tydligen bara att starta om den med en penna i ett litet hål på baksidan. Bra att veta. Sen hade det blivit en spricka i den yttre delen som sitter på huvudet, så de fick vi byta.

Det var jätte kul att se deras reaktion på Alvas utveckling, Audiologen höll på att börja gråta för att hon blev så rörd då Alva såg en boll, sa boll, fick bollen och höll bollen framför alla i rummet en efter en och skulle ha dom till att säga boll. Sen sa Ole att Alva hade blivit så stor, så jag frågade Alva: hur stor är Alva? Och hon svara : Så stor!, och visade med händerna.

Jag blir så stolt 🙂 hon är så duktig.

Måste bara berätta vad som hände för någon dag sedan då hon skulle gå och sova. Vi hade sjungit färdigt godnatt sången och jag ber Alva att ta av sig CI:t, då säger hon Nej. Hon skulle absolut ha på sig det när hon sov. Så hon somna med ”öronen” på den kvällen. Lite kul att hon gillar ljud så mycket att hon vill sova med det.

När Ole på Ci-enheten tog av henne den ena för att kontrollera den så kolla hon väldigt upprört på han och sa ifrån att han hade tagit den. Hon var inte helt nöjd med att han tog den. Hon vill ha ljud hon.

När vi var färdig där tog vi t-banan vidare till Statped på AVT kurs ( föräldrar vägledning/upplärning i språkutveckling samt uppföljning av hörsel, tal, språk, kommunikation och social kommunikation-utveckling. )

Mål som hon nu skulle ha nått var bl.a. Förstå frågor och ge svar, imitera Lingslyder ( 10 ljud man behöver för att lära sig prata), använda rösten och gester för att få ett önskat föremål m.m.

Hon var super duktig och klarade allt. Visa saker bättre män andra, AVT- Mariann var imponerad av hennes framsteg. Till nästa timme skulle hon skriva om planen, Alva är beredd att gå upp ett steg i sin utvecklingskurva. Till nästa gång skulle vi träna mer på kroppsdelar, klädesplagg, mat och prata i telefon. Mycket av det vi lär oss där är hur vi ska sätta ord på allt vi gör och upprepa allt om och om igen, genom lek och vardags göromål. Ett barn med cochlea implantat behöver 500 gånger mer upprepningar på varje ord en vad en normalt hörande gör för att lära sig prata.

Vi var färdig där vid 14-tiden och åkte då vidare till Connys jobb och därifrån körde vi och hämtade ut Alvas glasögon. Så nu har Alva briller 🙂 Hon har kanske tagit av sig dom 4 gånger sedan vi satte på dom i butiken, annars har hon haft dom på sig. Jag hade trott att det skulle bli en eftermiddag av protester och många NEJ, men det gick fint… får se hur det blir imorgon och framöver….

I postlådan hemma väntade ett packet från Sverige 🙂 mormor hade sytt fickor till Alvas CI och skickat. Tack så jätte mycket, dom var jätte fina. 🙂 Som jag hade önskat hade dom tryck-knappar istället för resårband . Tur Alva har en så duktig mormor som kan sy 🙂

Cochlear implantat pcket

 

Jag får avsluta det här inlägget med att tacka för alla kommentarer jag har fått i det sista och säga hur kul jag tycker att det är att det är så många som hittar hit 🙂 Fortsätt gärna lämna kommentarer, jätte kul att höra om fler som är i liknande situationer och har liknande intressen 🙂 Vi kan lära massor av varandra.

Hoppas alla har haft en fin dag.

Puss

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Alva, Bilder, Ci. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fixat Alvas utrustning

  1. Henry har också precis börjat sova med sitt CI. ”Inte av CI” säger han bestämt och idag fick jag lov att även låta hörapparate sitta kvar. Oftast hittar vi happen liggandes på golvet och CI’t kvar på huvudet när vi går och lägger oss. 🙂

Kommentera