Från datarum till barnrum

Medans steken står och fräser hinner jag kanske skriva några rader 🙂

Vi har sedan någon vecka tillbaka flyttat Connys datarum till gästrummet för att Alva ska få ett eget rum. Connys datarum innehöll inte bara en grej och det är kablar kopplade och draget överallt. Så det har tagit lite tid att bara fått ut allt för att kunna börja med spackling, målning för att sedan få upp tapeterna. Fick ta någon timme per dag… Jag och Conny som aldrig trodde att vi skulle klara sätta upp tapeter tillsammans klarade det. Efter några våder så limmade jag och hängde upp dom medans han fått skära kanterna. Vi började med att försöka skära tapetkanterna med en kniv, men det gick inte alls, det blev att vi använde en skalpell istället, mycket bättre.

Förra helgen var det loppmarknad på skolan. Jag hittade lite Ikea möbler och förvaringslådor till Alvas rum, en lampa till Axels rum och Conny kom hem med en asksamlare (eller vad man kallar en sån man fäster på dammsugaren för tex. Aska. Vi packade in oss hela familjen i skåpbilen som Conny och Mattias köpte för ett tag sedan, och poppade barnvisor när vi for och att hämta allt jag inhandlat. Det var dagens höjd punkt för barnen, ”Åka STOR BIL och lyssna på musik”. Hade inte klarat att få hem möblerna själv, tur jag har en stark karl med en stor bil 😉

0092763_PE229477_S5

Nu är tapetseringen färdig och möblerna är på plats. Det blev ljusrosa tapeter med en fondvägg mot dörrvägen som är ljusrosa & vita ränder. ( Fondväggen var inte så lätt att få på bild pga ljuset.)

Alvasrum

Alavas rum 2

Alva är väldigt nöjd med sitt nya rum. Hon stänger dörren och sitter där inne och leker själv utan problem….fast bäst gillar hon att ha sällskap. På kvällen så släcker hon lampan, lägger glasögonen och sina Cochlear implantat på hyllan och lägger sig och sover utan skrik eller bråk. (Ta i trä) .

Det är inte mycket som ska till för att få till ett fint barnrum. Besöka några loppisar så har man det mesta 😛 Ikea möblerna, kökshyllan, barnköket, barnvagnen, sänghimmeln, slottet, spelet hon spelar med på bilden… ja det mesta är loppis 🙂 Bästa loppisfyndet var kökshyllan som Conny köpte i Sverige då han var där i sommar, love it!

Nu ska jag nog rädda steken 😛

Puss

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Alva, Barnens rum, Hemma. Bokmärk permalänken.

Kommentera