I samma båt

Resan till Rikshospitalet

Sist jag skrev så skulle vi till Rikshospitalet för kontroll på ci-enheten. Vi åkte först tåg och sedan trikk för att komma dit. Alva tyckte det var lika kul som alltid att åka tåg dit. Hon skulle prata med alla. – Hej! vad heter du?!…. Jag heter Enga Alva Caolin (Engla Alva Caroline). Hon har börja säga alla namn när hon presenterar sig. Sötnosen.

Hon satt inte så mycket, hon stod största delen av resan. När hon står på sätet så ropar hon ut:

-Mamma se tomten!!!Hallå Tomten!

-Nej, Alva det är inte tomten, det är en man med vitt skägg. Skägg som pappa.

-Jaaaha, vem är det? Vad heter du?!

Det var många runt oss som hörde vad hon sa och skrattade.

Ny vän i samma båt

För ett tag sedan var det en tjej som skrev till mig och kommenterade min blogg och berättade att hennes familj var i samma situation som våran, dom har också ett barn som är döv och har fått in opererat ci. Mamman är väldigt lik mig på många sätt och vi bor inte långt ifrån varandra. Jag blev väldigt glad att hon skrev, och när hon berättar om deras resa som just startat, så påminns jag troligt mycket om hela våran resa. Hur mycket som har hänt på dom här 2 åren. Det känns väldigt bra att prata med någon som går igenom samma sak som man själv, där man kan dela och känna igen sig i liknande situationer.

Dom skulle ha ljudpåsättning samma dag som vi skulle på kontroll, så vi hade avtalat att träffas på RH. Så när vi kom fram till RH så var vi där en stund innan vi skulle in på kontroll, så vi han träffas 🙂

Det var jätte trevligt att träffa dom, hela familjen, hade verkligen sett fram emot det. Jag var spänd på att se barnens reaktion när dom fick träffa ett annat barn med ci. Fast varken hennes barn eller Alva verkade tycka att det var så märkvärdigt. Jag hade förväntat mig en större reaktion från Alva då hon blev så upprörd då jag satte ci på hennes docka. Däremot så blev hon blyg, hon sa inte mycket. Hon hade pratat konstant hela resan och när vi träffade dom var hon tyst och lekte. Vi hann bara träffas en kort stund före vi skulle in på kontroll, och direkt efter det så skulle dom in på kontroll. Ser fram emot nästa gång vi skall ses.

Ci kontroll

Kontrollen gick jätte bra. Dom var imponerade över att Alva sa 5 ords meningar. Det blev ganska mycket prat om Roger pen (ett hjälpmedel till ci). Dom kollade ljudnivå och lite sånt. Det finns delade meningar om Roger pen, vi har nyss fått den och försöker testa ut den. Jag har skrivit några rader om den i ett tidigare i inlägg. Iallafall så har inte vi använt våran så mycket än för vi vet inte vad hon hör med den. Den skall rensa ut bakgrundsljud och göra så att den som pratar i den hörs tydligare. Jag har försökt få tag i en grej som gör att vi kan höra vad hon hör. Lite bökigt att få tag i en sådan bara. Men på måndag så skall ska vi få hem en, och pröva 🙂

Ha en fin dag

Puss

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Ci. Bokmärk permalänken.

Kommentera