ÅL 2016

Vi har haft en fantastisk vecka på Ål Folkhögskola och kurscenter för döva.

Den årliga bilden på Ål

Den årliga bilden

Alva och Axel Ål 2015

Bild från 2015

Vi var där förra året nästan samma tid på året. Jag vet inte om jag skrev om det då, tror inte det. När vi var där då, 2015, åkte vi hela familjen och hade en super trevlig vecka. Temperaturen då var kallare än denna gång, då snöade det i juni, nu hade vi go värme.

Familjen 2015

Bild från 2015

Den här gången kunde inte Conny följa med och vi åkte med en annan grupp än vi brukar. Trist, men så är det någon gång.

Vi fick vara med ett jätte härligt gäng av barn och vuxna, några helt nya ansikten och några i träffat vid tidigare tillfällen. 🙂

Alva och Elliot ler

Förra gången lärde vi inte lika mycket som denna gången. Det var mer en familjetur med utflykter förra gången. Mer teori den här gången. Vi hade helt otroligt inspirerande lärare, både jag och barnen lärde oss massor.

SONY DSC

2015

Axel, Sara, Alva

På dagarna var jag på kurs, Axel i skolan och Alva på dagis, allt med döva lärare och personal. Så endast teckenspråk att kommunicera på. Axel tyckte det var spännande medan Alva inte var lika imponerad. Hon är så fräck att hon vänder sig om och himlar med ögonen när man gör tecken till henne. 😛 men otroligt nog så lärde hon sig mycket.

På eftermiddagarna var vi och badade i pool, gick på promenad med andra familjer och deltog på socialkväll med spel och cafe´.

När barnen somnat så möttes jag och andra mammor och umgicks, prata och drack en sommar öl, precis som det ska vara när sommaren är här. Visa kvällar blev det endast teckenspråk ända in på kvällskvisten.

När veckan gick mot sitt slut var alla mos i huvudet och väldigt slitna. Det visuella tar kål på en. Barnen började längta hem till pappa och kompisarna på dagis hemma. Så imorgon kommer det nog inte att bli problem att få dom med på dagis.

Alva och Sara

På bilden: Jag och Alva gör tecken för I LOVE YOU

Ett STORT TACK till alla som delade denna härliga resa med oss, hoppas vi ses nästa år, något vi alla kommer att se fram emot 😀

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Alva, Ci, Teckenspråk. Bokmärk permalänken.

Kommentera