Klippa chihuahua klor

Jag tappar så fruktansvärt mycket hår nu att jag håller på att bli galen! Det är hårstrån överallt… i duschen, soffan, Axels säng, våran säng, golvet, diskbänken, ja överallt. Så idag har jag gått lös med klisterrollern och rollat allt 😛 jaja.. ville bara få sagt det 😛

Läste nyss Kisses blogg, så hemskt, hon klipper inte sin chihuahuas klor, hon målar dom. Det är riktigt jobbigt/drygt att klippa korna på sin hund /chihuahua, men det måste göras. Det var värre förut, då stod Donna aldrig still, det kunde sluta med att en klo va klippt och jag satt och böla i ett hörn och Donna i andra 😛 så fick Conny hjälpa mig…men nu ställer jag hon på diskbänken ,dock svårt att veta hur mycket man ska ta, man känner sig så hemsk och dum när det börjar blöda. Kissie tjänar ju så bra att hon kan ju lämna in hunden så veterinären klipper dom…

Här är bilder tagna med fischeye kameralinsen.

Hoppas alla haft en fin dag.

Puss

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Bilder, Donna. Bokmärk permalänken.

17 kommentarer till Klippa chihuahua klor

 1. Carolina skriver:

  Men asså skojar du med mig? Klart hon bara drev. De kanske var första gången du läste hennes blogg… för så gör hon hela tiden. hon tar hand om sin lilla vovve. Hon målade inte naglarna på den lille eller lät dom vara så långa. stod till och med i hennes brors blogg (peter08). Hon driver bara med folk så.

  Jätte söt chihuahua du har. Jag får hem min lille i maj. Hur går de med en sånn liten och en bebis?

  • Sara Agdahl skriver:

   Jag hoppas hon drev, vore hemskt om hon inte gjorde det. Är du hennes försvarsadvokat? 😛 Nä det var inte första gången jag läste den, brukar läsa den rätt ofta. Tycker det är intressant att läsa om allt galet hon gör, tycker det är kul att hon driver med folk, men när det handlar om hunden tyckte jag det gick för långt… men samtidigt fick hon sin vilja igenom, att provocera är ju den röda tråden, she got me 🙂 Jag har aldrig läst hennes brors blogg dock, är inte så intresserad att jag läser om hela familjen.

   Jo.. tack hon är min prinsessa, jag förstår om du längtar. Har du haft hund tidigare? …fast att skaffa en chihuahua är som att skaffa en bebis, vill alltid vara uppe i dig, ska helst sova med dig, och på täcket duger inte, vill helst vara under täcket. Ett tips är att vara hård i början, ta den direkt om den börjar pinka inne, ut med den… skippa att den ska pissa på tidningar. Å om den gnäller titta inte på den och ge den sedan massor av kärlek när den slutat. Det med gnällningen har vi gjort jätte mycket och hon säger inte ett ljud, katten låter mer än hunden.

   Det går jätte bra, Donna är så snäll med Axel. Till o med när Axel tar tag i pälsen och vrider den så vänder sig hon bara om och slickar på hans hand i hopp om att han ska släppa. Hennes största problem är att hon inte får lika mycket uppmärksamhet nu som tidigare, så hon sätter sig helst på han, bara för att hon vet att vi tittar på han hela tiden. Som du kanske förstår blir det lättare för han att slita henne i pälsen och öronen då. 😛

   Tack för kommentaren 🙂

 2. Carolina skriver:

  Ja man ska ju inte tro på mycket som ”Kissie” skriver. Och jag är absolut absolut inte hennes försvarsadvokat, men jag själv tycker de e störande när folk tror på hennes snack.

  Nee asså jag läser inte heller hennes brors blogg. Men när jag såg det med hennes hund så kollade jag skvallerbloggarna, dom tar alltid upp sånnt. Och då såg jag där att han hade skrivt, vilket han har gjort ofta och förklarat att liksom ”du dricker alexandra med er igen” å så.

  Ja jag längtar skit mycket verkligen. Nej jag själv har aldrig haft hund, jag har haft andra djur men inte hund. Men mamma och pappa är uppvuxen med hundar och nästan alla i släkten har en eller fler och också många många andra djur.

  Jag har läst väldigt, väldigt mycket om chihuahuorna. Både böcker och på nätet å så. Känner att jag absolut skulle klara av de. Men har ni Donna i sängen? Tänkte på hur de går med eran son å så. Dom är ju så små, speciellt när man får dom… känns som man ska skada dom.( Jag sover ”vilt”) 🙂

  • Sara Agdahl skriver:

   Förstår vad du menar.
   Donna sover i våran säng under mitt täcke oftast med hennes huvud på min kudde, som en liten människa, medans Axel sover i sin säng. Ja, asså jag kan rekomendera att ha en egen säng till den, men tro inte att det kommer att vilja ligga där om den får bestämma… 😛

   Sorry att jag skriver så kort svar, men är mitt i maten 😛

 3. Carolina skriver:

  Okej tack för svaren 🙂 Jag sover jävligt vilt så skall nog försöka få den att sova i sin egna säng, för lillens bästa 🙂

 4. Carolina skriver:

  En till sak. Det är en korthårig hane så om du har några namnförslag så skriv gärna de 🙂 Jag funderar på Lio..

  • Sara Agdahl skriver:

   Harley, som i Harley Davidson, det tänkte vi döpa Donna till, men hon va ju en flicka så det gick ju inte. Tycker det är jätte coolt. Eller Wiskey 🙂

  • Sara Agdahl skriver:

   Ett tips till när du får din chihuahua angående kloklippning, håll på med tassarna hela tiden, ta på klorna, och lossas klipp klorna varje dag i början och klipp dom på riktigt en gång i veckan, gör det så mycket som möjligt för annars blir det ett jobbigt moment. Jag hade jätte mycket problem med det i början, hon tyckte jag va hemsk och sprang och gömde sig och grät till o med visa gånger, fast än jag inte änns hunnit klippa någon, så tänk på det 🙂

   • Carolina skriver:

    Tack för tipset 🙂
    Jag hade faktiskt en kanin i över 6 år och klippte hennes klor utan problem, bara la henne på rygg på mina ben å bara klippte. Alla hundägare i området skratta alltid och sa att så som hon betedde sig hade jag gjort henne till en hund (inte bara med klorna då) utan massa grejer. Så jag känner mig faktiskt väldigt säker å så 🙂 Men tack för tips de e alltid lika uppskattat.
    Det jag e mest osäker över är, det är ju jag ska göra när jag ska iväg å jobba å så.. om man kan lämna bort den lille i några timmar i början å så. Till mamma å pappa (som jag bor med) eller typ min moster eller pojkvän. Vad tror du?

    • Sara Agdahl skriver:

     Haha…Då blir nog det inget problem för dig.
     Vad har du för jobb? Jag tog med Donna på jobbet, hade hon bakom disken och inne på kontoret. Hon följde med överallt i början. Löjligt men sant, jag trodde att hon inte skulle tycka om mig mest om inte hon va med mig i början, eftersom Chihuahuarasen är en ”en personhund”. Fast när jag ser tillbaka på det så hade det nog inte gjort någon skilland om hon varit från mig några timmar. Hade jag bott tillsammans med min mamma och pappa så skulle jag lämna den hos dom ,om dom är hemma om dagarna. Det viktigaste är nog att inte lämna dom helt själv när dom är små, för då kan dom nog få väldigt mycket dåliga ovanor.
     Har du någon blogg?

     • Carolina skriver:

      Jaa okej. Nej de låter i löjligt bara gulligt 🙂
      Jag jobbar på ett gruppboende för funktionshindrande. Men jag är bara vikarie, så ibland kan jag jobba varje dag och som nu har jag varit ledig i 2 veckor.. väldigt olika.
      Jag tänkte kolla om jag kanske nån gång kunde ta med vovven till jobbet, som nu i sommar e jag heltidsvikarie och då e de nästan bara vikarier så de skulle nog gå bra 🙂 Både min mamma och pappa jobbar heltid (dagtid). Men jag har en moster som jobbar kväller och hennes kompis har 2 chihuahuor, pratade med den kvinnan idag och hon sa att vi hade kunnat göra så att vi hjälps åt och så där, låter helt gött!
      Hon som jag antagligen skall köpa vovven av vill ha 17 000 kr, är de ett bra pris?
      Tack så mkt för alla tips, guld värda 🙂

     • Sara Agdahl skriver:

      Okej, ja om dom inte är allergiska så kan du kanske ta med den. Det var ju jätte snällt av henne att erbjuda sig att hjälpa.
      17000 är ett helt okej pris( med stamtavla osv), men har du bara sagt att du vill ha en valp och tar vilken som helst eller har du träffat dom och valt en?
      När jag skulle köpa en åkte jag till Göteborg och skulle köpa en, men när jag kom dit så gick valpen med svansen mellan benen och va inte alls som en chihuahua ska vara… allså sprallig och glad. Så vi tacka nej till den första. Så se så att den har alla dom tydliga teckna på en frisk hund. Chihuahua är Spralliga glada och framåt, inte ner stämda och tillbaka dragna. Sen hade jag sån tur att Donna valde mig och inte tvärt om. Hon skulle aldrig sitta i knä hos någon annan, men när jag tog upp hon blev hon alldeles lugn. Det klickade. 🙂

      Bara roligt att kunna hjälpa till o dela med sig av egen erfarenhet 🙂

 5. Carolina skriver:

  Juste, jag hade en blogg http://www.nattstad.se/caarolina

  Men just nu har jag inte haft någon blogglust alls på länge.. tänkte nog börja igen när jag fått en den lille 🙂
  Vet du någon annan som har chihuahua valpar eller snart skall få? Öppen för förslag fortfarande med tanke på att de inte e helt 100 än. ’
  Kram

  • Sara Agdahl skriver:

   kul, ska kolla. 🙂
   Okej, förstår dig… känns som jag har haft blogg tårka läääänge… försöker skriva ändå, men det blir lite halvdant…
   Nä jag ha ingen aning om någon som har valpar… men kolla blocket och far och kolla på så många som möjligt… det är mitt hetaste tips där.
   Kram

 6. Carolina skriver:

  Jaa de e skit bra, hon sa de att då kan vi liksom vara varandras hundvakter 🙂
  Men hur är det med de med allergi? Har hört typ överallt att man tål dom korthåriga, stämmer de?
  Jag sa att jag vill ha en korthårig hane helst men att man vet ju aldrig, att jag kanske ändrar mig å så. För de e ju den som jag fastnar för som jag vill ha, därför vill jag inte hänga upp mig på bara den kenneln.
  Blocket vet jag inte, kan man lita på blocket? Känns typ oseriöst..
  Sen hade jag helst velat köpa från någon som bor ganska nära göteborg.. vet inte varför riktigt men de känns bra 😛
  Jaa jag ska verkligen försöka sätta igång med bloggen igen om någon månad eller 2.. eller kanske tidigare 🙂 Kolla gärna in då 😛

  Och säg jätte gärna till om du vet någon som ska sälja. Var köpte du Donna?
  Kram

  • Sara Agdahl skriver:

   Sorry, jag missade att svara på det här…
   Det är ju en mindre hund så dom allergiska blir väl inte lika allergiska för att det blir så lite… men visa kan nog vara allergiska även mot korthåriga.. ska inte säga säkert.
   Jag gick via blocket, men om du är osäker kan du ju kolla upp ägarna. Fråga efter referenser m.m.
   Jo jag ska hålla koll när du får den lille 🙂
   Jag vet inte någon som säljer nu…Jag köpte henne hos en som heter Annelie Debeski (inte säker på om namnet stavas så), hon hade jätte fina hundar.
   Hon ska ha en hemsida, så du kan ju försöka stava hennes namn på olika sätt så kanske du hittar henne.

   Kram

Kommentera