Operations dagen för Cochlea Implantat

Den 11 april opererades Alva för att sätta in Ci-implantat. Dagen före operationen blev vi inlagda på sjukhuset, och dagen innan det kom Carina och Ronja till oss. Helt fantastiskt att dom kunde komma just då, för dagen innan det reste Laila hem, så vi var i stort behov av barnvakt till Axel ,medans vi var på sjukhuset. På Rikshospitalet fick vi göra några sista prover innan operation, sen var det bara att göra oss hemma stada. Vi fick dela rum med en annan mamma och hennes dotter, dom hade inte säng plats för Conny så han fick resa hem under natten. Natten på sjukhuset gick bra.

 Innan-operation

Alva och jag kl. 08.00 på väg till operationssalen.

Det var blandade känslor när jag lämnade henne efter att hon sövts ner i narkos.

Jag kom tillbaka till rummet och fixa till mig lite, så kom Conny. Vi åkte ut på ett sentra och åt lunch medans vi väntade, efter att vi fått i oss lite mat åkte vi vidare till Tekniska museumet. Operationen skulle ta många timmar så vi var tvungna få tiden att gå.

Tekniska-museumet-blogg

Efter 8 timmar fick vi gå upp till ”uppvakningen”. Där låg våran prinsessa med massa bandage runt huvudet, helt ner drogad och tom i blicken. Det var hjärtskärande att se henne så ynklig, älskade underbara unge…

Lill-gumman

Det kändes som en evighet uppe på uppvakningen, läkaren som hade opererat satt i ett möte och skulle komma in och berätta resultatet efteråt, samtidigt låg en tjej i 15 års åldern och skrek och hade ont i sängen bredvid Alvas.

När läkaren kom så fick vi det bästa besked vi kunnat hoppats på. Operationen hade gått jätte bra, och mätningarna som hade blivit gjorda under operationen visade att hon mest troligen kommer att kunna höra med hjälp av implantatet. LYCKA! GLÄDJE! LÄTTNAD!

Efter-operation

När vi fått beskedet från läkaren rullade vi ner till rummet igen.

En omtumlande dag, inte minst för lillan, hon var helt slut, hon sov största delen av återstående timmar av den dagen.

Dagen efter tog dom av bandaget och kollade hennes tillstånd. Allt såg bra ut så vi fick resa hem.

hemfärds-dag

Nu väntar vi med spänning på ljudpåsättningen.

Puss

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Alva, Ci. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Operations dagen för Cochlea Implantat

 1. Therese skriver:

  Hejsan, vad härligt att det har gått så bra! Håller tummarna att allt ska funka nu. Måste höras nån dag snart, kramar till er 🙂

 2. Lillian skriver:

  Så gode nyheter, godt å lese at det gikk så bra 🙂
  Når slår de på apparatet da?
  Tenker på dere skjønner du 🙂
  Klem

  • Sara Agdahl skriver:

   Ja, det kunde inte ha gått bättre. 🙂
   I mitten av Maj ska vi läggas in i 4 dagar för ljudpåsättning. Det ska bli jätte spännande, då öppnas en ny värld för lillan.
   Jag har tänkt mycket på er också, hur går det med den nya familje medlemmen? tycker Felix om sin lilla syster? Vi vill komma och träffa till tjejen 🙂

   Klemmer

   • Lillian skriver:

    Så spennende 🙂 ja, en helt ny verden virkelig 🙂 Nikita vokser å gror, bebitiden går så fort 😉 Felix er glad i lillesøster, men litt sjalu for å dele oppmerksomheten, så det er en del trass for tiden.. men litt lettere å håndtere når man vet hva det kommer av 🙂 Bare å komme, gjerne si ifra dagen før så man rekker å rydde litt ;-p hihi

    • Sara Agdahl skriver:

     Absolut. Åh jag gledjer meg til å treffe hon. Jo den tiden går ännu fortare med nr 2. Vet hur det är ,Axel är likadan. Jag ska säga ifrån, men innan, men känn ingen press att du må rydde för våran del, är väl medveten hur rottete det blir när man har små barn 😛

Kommentera