Teckenspråkkurs 1

Dom 3 senaste dagarna har jag varit på teckenspråkkurs inne i Oslo. Jag har lärt mig massor. Kursen består av 40 moduler och kursen sträcker sig till Alva är 16 år. Varje modul har olika teman, i första modulen som var dom här tre dagarna fick vi lära oss alfabetet, presentera oss, familj, hemmet (rum och inredning), kläder, färger, veckodagarna, dåtid, nutid m.m.
Nu är min skalle full.

Största delen av lektionerna hade vi döva lärare, vilket var väldigt effektivt, då hade vi inget annat val än att försöka formulera oss med tecken. Vi fick under en av timmarna inreda ett hus, flytta runt möbler i ett dockhus, riktigt roligt. Vi hade även olika övningar då vi skulle upp, stå framför gruppen och bokstavera olika saker. När man blir nervös för att man ska upp och prata inför en klass så är det lätt att man stammar, eller darrar på rösten. När man kliver upp och ska teckna det man ska säga darrar många på handen 😛 & stavar fel. Det var stavningen som blev mitt problem 😛 . Det var även väldigt givande att ha par övningar, då fick man se hur mycket man faktiskt förstod och kunde efter 3 dagar 🙂 Kände mig riktigt duktig.

När jag var på väg dit andra dagen då jag sitter på t-banan blev det en lite pinsam situation, något man kan skratta åt i efterhand. Jag har just klivit på och satt mig, det är jätte mycket folk på t-banan. Jag har hörlurarna inkopplad i mobilen och poppar ”500 Miles” med hooters på högvolym. Då sänks plötsligt ljudet. Jag tänker inte så mycket över det annat än att jag höjer ljudet lite till. Konstigt varför går det inte höja mer?! …. Jag tar då av mig ena hörluren för att titta närmare på problemet. Ingen skillnad när jag tar av mig hörluren. Ojdå! Jag märker då att jag poppar musiken för hela t-banan. Pinsamt! De som var så konstigt var att ingen vände sig mot mig då musiken började spela ut över folkmassan. Alla stod lika stela, trötta och oberörda som innan. I efterhand kan jag tycka att det borde ha blivit någon reaktion…

Haha… Jaja… Hoppas dom gillade vad dom hörde 🙂

Har spelat in en liten video där jag gör några tecken, ni kan ju se om ni förstår, eller om ni kan se felen jag gör 😛

Om ni undrar varför ni inte hör mig prata och bara hör diskmaskinen i bakgrunden, så är det för att man ska ta bort rösten helt när man använder teckenspråk. 

Alva har sagt om= kom och försöker vinka dit en, idag. Hon har tidigare bara sagt mammamamama… något som låter som mamma. Sen gör hon några lyngsljud ( mmmm, aaaa). Det var så härligt att se lilltjejen göra kom. Det var så tydligt och hon upprepade det flera gånger. Hon ville jaga Axel och att jag skulle hålla i henne då hon gick, så då sa hon ”-Om!Om!”. Sedan även till Axel då han satt för långt bort från henne så hon inte kunde stryka han på kinden så gjorde hon det samma. 😀

Hoppas alla har haft en strålande dag, de har jag haft.

Puss

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Teckenspråk, Video. Bokmärk permalänken.

Kommentera