Det var inte bara tomten som kom på besök i år

På morgonen den 22 december körde hela min familj från Umeå till Norge. Samtidigt hemma hos oss så gick strömmen. Vi satt och åt frukost och så blev det vara svart. Med hjälp av några ljus och ficklampor blev det tillräckligt ljust för att duscha och dammsuga inför stor främmande.

Axel började prata om att det var en tjuv i huset, har ingen aning var han fick det ifrån men det bästa var när han sa :

-Mamma, tjuven tog strömmen.

Haha

Efter ca 2 timmar var strömmen tillbaka.

För att inte bli övervänt så åkte jag och ungarna och handla lite julklappar. Det var så fruktansvärt mycket folk ute att det tog en halvtimme att bara snurra runt och hitta parkering, helt sjukt.

Axel hann gå och lägga sig innan min familj var framme i hos oss, men Alva var vaken. Hon var helt vild innan dom kom, sen blev hon alldeles stilla. Inte så konstigt, det var ju så många som kom och tittade på henne.

Den 23 åkte jag och jobba, och mamma och Petra drog på shopping. Dom tittade även förbi på mitt jobb 🙂 väldigt kul att dom tog omvägen dit. Efter jobbet körde jag och köpte sista julklappen. När jag kom hem väntade god mat och trevligt sällskap.

jul-på-jobbet

På julafton tog traditionerna rum med gröt lunch, Kalle Anka, tomten, julklapps utdelning och julbord.

Axel blev så glad då han såg tomten att han börja sjunga : ”på låven sitter nissen”. Han hjälpte tomten in och berättade vem alla var när klapparna delades ut. Han hade samlat ihop alla tuttar(nappar/smokker) som han gav tomten och fick en STOR brandbil i utbyte.

Jul-afton-bogg-bild

Alla fick jätte fina julklappar, tack till alla som hade skickat julklappar och julkort.

Julafton hade vi svensk julbord med prinskorv, julskinka, sill köttbullar m.m. Och på juldagen hade vi Norskt julbord med pinnekött, medister pølse, medisterkaker, rødkålm.m.

Svenskt-och-norskt-julbord

 

På juldagen hade vi besök av familjen Johansson, så då var vi fullt hus. Kjempe koseligt.

Andra juledag åkte mamma, pappa, Petra och Henrik hem till Sverige. Det blev en jätte bra jul, det var super trevligt att ha alla på besök.

Till er alla från oss alla en riktig God jul!

Merry-christmas

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Alva, Axel, Bilder, Familjen, Jul. Bokmärk permalänken.

Kommentera