Prickar i huset

Hela förra veckan var Axel hemma med vattkopper. Den här veckan är det Alvas tur.

vattkopper

Axel hade inte många prickar och kliade inte mycket om man ska jämföra med andra. Jag köpte ett vattkoppor-skum som verkade hjälpa väldigt bra, om det inte var det var det väl goda gener som gjorde att han inte hade det så jobbigt. Det gick över för han på ca 4 dagar, men det var så trevligt att ha han hemma så han fick vara hemma någon dag extra.

Bamsefest

När Axel fick höra att han skulle vara hemma då det skulle vara ”Bamsefest” på dagis så blev han ledsen efter som han hade sett fram emot det. Så vi ordnade en egen bamse fest hemma.

kiwi-åpning

I torsdags var det öppning för nya Kiwi (matbutik) här på Auli. Barnen fick ansiktsmålningar och ballonger. Jag och Axel var där på öppningsdagen och som den snälla storebror han är så tog han hem en ballong till Alva också, en blomma.

Bakning

Axel hade inte någon feber under sin vattkopper-period så vi passade på att ha en bakdag också. Då bakade vi horn fylda med ost och korv m.m. som han och Alva kunde ha med sig i matpacken på dagis. Det blev även ett gäng tekakor.

När dom ringde för att säga att Alva hade fått vattkoppor blev jag lika glad som när dom ringde om Axel. När jag kom på dagis blev Axel inte lika glad. Han ställde sig och grina för att han också ville ha vattkopper och få vara hemma. För att lugna han sa jag att vi kunde måla prickar på han då han kom hem. Då var det lugnt.

Alva-vattkoppor

 Stackars Alva fick många fler vattkopper än Axel. Det har kliat mycket för, hon har haft feber, inte kunnat sova osv. Hon har tack o lov inte förståt att man kan klia på dom, hon säger AJ och vill att man ska blåsa.

Idag har dom börjat torka. Så måndag eller tisdag är hon nog redo att fara på dagis igen 🙂

Det är inte bara Alva som har fått det på hennes avdelning, utan alla utom 2 barn. Så hon har kunnat leka med sin vännina Amanda. Dom har varit ute och lekt.

 Styra-vagnAlvas-vagn

Puss

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Alva, Axel, Bilder, Vänner och bekanta. Bokmärk permalänken.

Kommentera