Februari 2015

Min-månad

Länge sedan jag skrev något nu… men här är en liten tillbaka blick på vad vi har gjort.

Dans

Blev dans här i närheten av där vi bor, i slutet av månaden. Jätte kul, Holidays spelade och det var mer karlar en fruntimmer som kom. Inte speciellt vanligt att det händer. Så jag fick dansa massor.

Teckenspårksvecka

Sedan var det dags för teckenspårk vecka. Den här gången hade vi fått veta att vi fick ta med barnen på kursen. Ett jätte bra erbjudande, eftersom att dom också är i behov av teckenspårk. Så samtidigt som vi vuxna var på kurs så fick barnen vara på dagis/bhg med teckenspårk. Vi vuxna har våra lektioner med döva lärare och hela lektionen är på teckenspårk, samma för barnen. Vi har någon lektion där det är hörande lärare och barnen hade någon på dagis som hörde. Största delen av dagen är bara tecken.

Det var ca 6 andra barn där om också har någon form av hörsel problematik. Det är allt från hörapparat, ci eller olika syndrom/sjukdomar som är hörsel relaterat.

Axel och Alva stor trivdes. Alva kan ganska mycket tecken sedan tidigare, eftersom att jag har använt det jag kan till henne samtidigt som jag pratat och då hon inte har på sina ci. Axel han lärde sig flera nya tecken och visade stolt upp dom när han kom tillbaka till sin barnehage.

Första dagen på veckan tog vi tåg fram och tillbaka, men resten av veckan bodde vi på skolan. Skönt att slippa åka fram och tillbaka, barnen tycker det bara är spännande med tåg första gången ändå, sedan blir det tråkigt och dom börjar klättra på väggarna. Det slapp jag nu 🙂 Vi fick på ett elevhem, där vi hade allt man behövde + gratis mat.

På dagarna när kursen var slut så drog vi och hittade på saker med dom andra som bodde där. Vi åkte till Korketrekkern och åkte bob ner för den 2,5 km långa åk-backen. Super kul. Kan verkligen rekommendera det för alla som har tänkt sig till Oslo under vintertid.

korketrekkern

En annan dag åkte vi till Reptil parken och såg på Ormar och spindlar m.m.

Det blev nästan som en mini semester.

LOPPIS

Veckan efter det hade jag och en annan mamma på Axel och Alvas barnehage arrangerat LOPPIS. Vi hyrde en lokal på barnehagen och så fick folk köpa bord och stå och sälja sina egna saker. Det är mer vanligt i Sverige att man gör det. Här i Norge så är det oftast skolorna som samlar ihop grejer som folk ger bort och sedan säljer för att få in till korps eller någon annan förening. För och nackdelar med det.

Loppisen blev väldigt lyckad, vi blev totalt ca 10 bord som stod. Det kom bra med folk, för att vara första gången, och vi som sålde fick sålt bort mycket skrot 🙂 Det blir nog fler Loppemarknader. Finns fortfarande mycket att få sålt.

Det är några saker som skiljer sig ganska mycket från en loppis i Sverige och en i Norge.

– Det var ingen som försökte få ner priset här, dom köpte för vad man hade skrivit för pris.

-Det var väldigt få som kollade i lådor med kläder, där är Svenskar som galna och bara dyker ner i lådorna.

Förkylning

Under den här månaden har både Alva och Axel varit sjuka, med 40 graders feber. Så vi har varit mycket hemma. Idag är dom friska och bägge är på barnhagen, där det är Kaneval/Maskerad. Alva är Rapunzel och Axel är Spiderman.

Nytt jobb

Det är några av sakerna som har hänt den här månaden. Nu längtar jag tills nästa månad för den 2 Mars börjar jag mitt nya jobb. Jag glädjer mig massor.

Önskar alla en super bra dag!

Puss

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Alva, Loppis, Teckenspråk, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera